2012.11.16.
14:50

Írta: az Alapítvány munkatársai

Őszi tanszer adományozási akció

655 gyerek kapott adományt, ami nélkül nem tudták volna elkezdeni a tanévet

iskolaszer

Alapítványunk 2012 júniusában tanszergyűjtési akciót hirdetett. A meghirdetéssel párhuzamosan megkezdtük igényfelmérést is. Az igényfelmérés nehéz és fáradtságos munkáját a településeken élő önkéntes kapcsolattartók végezték, meglátogatták a családokat és minden gyerekre külön feljegyezték, mi hiányzik a nyugodt iskolakezdéshez. Az így beérkezett sok száz egyéni igényt feldolgoztuk és a beérkező adományokat úgy osztottuk szét, hogy a legszükségesebb felszerelést mindenkinek biztosítani tudjuk.

Elsősorban az alapfelszerelésekre, a füzetcsomagra, írószercsomagra vonatkozó igények teljesítésére koncentráltunk. Az iskolatáskára, tolltartóra, tornafelszerelésre, tornacipőre, tisztasági csomagra vonatkozó kéréseket csak rendkívül indokolt esetekben teljesítettük.

Az adományokat Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Hajdú-Bihar megye, Baranya megye – hátrányos helyzetű – településein osztottuk ki. Ez úton is köszönjük az osztásban segítő önkéntesek munkáját! Ároktőn, Bódvaszilason, Kishajmáson, Martonyiban, Mezőcsáton, Olaszliszkán, Ónodon, Szalonnán, Sápon, Budapesten, Tiszaszentmártonon szeptember első heteiben 655 gyerek kapott névre szóló adományt, ami nélkül nem tudták volna elkezdeni az iskolai tanulmányaikat.

Az 1.813.000 Ft értékű tanszeradományt és a közel 1.500.000 Ft értékű ruhaadományt cégek és magányszemélyek biztosították.

Köszönjük a diákok és családjaik nevében is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polgaralapitvany.blog.hu/api/trackback/id/tr684910268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása