2008.11.06.
16:09

Írta: polgaralapitvany

Kutatási ösztöndíjak

Egy kutatási ösztöndíjasunk a cigánytelepeken élők mentalitásvizsgálatát végzi. A kutatás hasznos és nem várt eredményekkel is kecsegtet, mindenekelőtt a gondolati sémák, a hozzáállás és az elmaradottság okainak tekintetében. Jelenleg az interjúk felvétele folyik Barcs, Edelény, Hosszúhetény, Kutas, Pálmajor, Sajókaza, Szin, Tornanádaska településeken.

 

Négy ösztöndíjasunk részvételen alapuló kutatást és fejlesztést folytat a Mezőcsáti Kistérség 5 olyan településén, amelyekben a legmagasabb a romák aránya. A fejlesztés célja, hogy Ároktőn, Igricin, Mezőcsáton, Tiszakeszin és Tiszatarjánon a helyi lakosság érdekeltté és motiváltabbá váljon a helyi döntések meghozatalában és végrehajtásában. Eddig közel 60 interjú készült a helyiekkel, valamint megvalósult vagy kidolgozás alatt áll 10 projektötlet, továbbá szakmai támogatásunkkal 3 pályázat került benyújtásra. Kedvező fogadtatásra talált kezdeményezésünk, a nyári sakkoktatás. Több mint 60 gyerek tanult meg sakkozni, vagy vált partiképessé a haladó csoportban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polgaralapitvany.blog.hu/api/trackback/id/tr6754168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása