2008.11.06.
16:10

Írta: polgaralapitvany

Vándormozi Szalonnán

Alapítványunk szervezésében 2008. augusztus utolsó hétvégéjén járt Szalonnán a Vándormozi, ahol nagy érdeklődéssel fogadták a csapatot és a programot! Köszönjük a helyiek, különösen Horváth Zsolt és Lakatos Csaba közreműködését, segítségét! A Szalonnán készült filmet honlapunkon www.polgaralapitvany.hu lehet megtekinteni.

 

A Vándormoziról általában elmondható, hogy a Fény-Árnyék Művészeti Egyesület közösségépítő programja már egy évtizede járja az országot. A hajdani vándorcirkuszokhoz hasonlóan megérkezve a falu szélére kidobolják az esti filmvetítést, majd napközben programokat (zenélés, közös főzés, zsonglőreszközök készítése, gyöngyfűzés, arcfestés, ügyességi játékok) szerveznek a gyerekeknek és fiataloknak. Este két fa közé vagy a focipálya kapujába felhúzott vásznon nézik a helyiek a cigányokról készített dokumentumfilmeket és nagyfilmeket (például Tony Gatlif Latcho Drom, Emir Kusturica Cigányok ideje). A legnagyobb hatást majd minden esetben a nap során helyben rögzített képek visszajátszása váltja ki!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polgaralapitvany.blog.hu/api/trackback/id/tr65754170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása