2009.10.29.
13:11

Írta: az Alapítvány munkatársai

Küzdelmes mérkőzés, újabb megérdemelt győzelem

Szeptember 19-én, szombaton került sor a Kisebbségi Területi Válogatottak Országos Tornájára. A rendező Aszód városa volt. A Magyar Labdarúgó Szövetség képviselőivel történt nyári találkozás alkalmával csapatunk meghívást kapott az eseményre, mely felkérés egy, a Galgamente csapata ellen vívandó mérkőzésre szólt.

Szombat délelőtt a Polgár Alapítvány csapatának 15 játékosa érkezett meg az aszódi futballpályára, hogy ismét bebizonyíthassák, érdemes rájuk odafigyelni. A nívós esemény jó alkalmat szolgáltatott erre, hiszen a tribünön az MLSZ számos prominens képviselője és sok más futballszakember megjelent, akik ráadásul készségesen eleget tettek az Alapítvány azon kérésének, hogy egy előre elkészített formanyomtatványon részletesen értékeljék a csapat tagjainak kvalitásait, a gyerekek pályán nyújtott teljesítményét.

A torna programján négy mérkőzés szerepelt, melyek közül sorrendben a harmadik találkozó volt a Polgár Alapítvány és Galgamente csapatainak összecsapása. A pályára való megérkezést követően a gyerekek részt vettek az esemény ünnepélyes megnyitóján, megtekintették az első, a helyi Fiúnevelő Intézet Tura csapata felett aratott gólzáporos győzelmét, majd elfogyasztották korai ebédjüket a város főterén található étteremben.

Innen visszatérve, újra bekapcsolódtak a pályán, illetve a pálya mellett felállított színpadon zajló eseményekbe. Ezúttal ugyanis átmenetileg nem a labdarúgásé volt a főszerep az aszódi seregszemlén. A szervezők - gondoskodva a közönség, s nem kevésbé a résztvevő labdarúgók egyéb formájú szórakoztatásáról - meghívták az eseményre LL Juniort és csapatát, akik egy órás, felhőtlen hangulatú koncerttel teremtették meg a kellő hangulatot a Polgár Alapítvány mérkőzésére.

A csapat LL Juniorral

A meccs délután két órakor, kifejezetten meleg, késő nyári időben vette kezdetét. Az Alapítvány játékosai vadonatúj felszerelésben, fehér, számozott, illetve feliratozott mezt és piros nadrágot viselve léptek pályára a kék dresszben szereplő Galgamente-játékosokkal szemben.

A Polgár Alapítvány csapata a Szirtes Zsolt - Nagy Géza - Budai Elemér - Orsós Sándor - Tóth Gábor - Kanalas Richárd - Sarkadi Róbert - Orsós Dániel - Árvai Zsolt - Budai Dávid - Tóth Richárd összeállításban lépett pályára. A mérkőzés 2x25 perces volt, s a játék során az edzőknek lehetőségük volt folyamatosan cseréket végrehajtani. Így került a pályára Horváth Krisztián, Budai László, Somogyi Gábor és újoncként, a kapusposzton szereplő, tiszakarádi Oláh Gergő.

A mérkőzés első 8-10 percében az ellenfél akarata érvényesült a pályán. A Galgamente csapatának játékosai mind erőnlétüket, mind szervezettségüket tekintve a Polgár Alapítványos fiúk fölé nőttek. Ám mivel Szirtes Zsolt hálójába nem sikerült betalálniuk, lelkesedésük folyamatosan csökkent, s ezzel párhuzamosan az Alapítvány csapatának játékosai egyre inkább magukra találtak a kezdeti visszafogottság után. A fiúk azonban ebben a játékszakaszban is inkább egyéni képességeiket csillogtatták, s ez a technikai tudásban megmutatkozó fölény - párosulva a már a Csepel elleni meccsen is tapasztalt, a magyar pályákon ritkán látható küzdőszellemmel - hamarosan eredménnyel is járt. Már a félidő derekán is túl járt a mérkőzés, mikor is a Galgamente kapujától mintegy 20 méterre szabadrúgáshoz jutott a Polgár Alapítvány. A pontrúgást a - többek között - kivételesen erős lövéseiről ismert Budai Elemér végezte el, s laposan ellőtt labdája a sorfalon megpattanva vágódott a kapu jobb alsó sarkába.

A bekapott gól megzavarta a Galgamentét, s a félidő hátralévő perceiben az Alapítvány csapata irányította a játékot és több alkalommal is ziccerig vezették támadásaikat, ám helyzeteik kimaradtak, így az eredmény a félidőt jelző sípszóig már nem változott.

Az Alapítvány csapatának vezetőedzője Kun István a szünetben arra kérte játékosait, hogy az egyéni megmozdulások helyett próbálják fokozottabban alkalmazni a kombinatív csapatjátékot, különös tekintettel az ellenfél védekezőharmadában történő összjátékra. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a csapat első félidőben keveset foglalkoztatott balszárnyát gyakrabban és tudatosabban igyekezzenek mozgósítani a játékosok.

A csapat

Habár utasításait a játékosok csak részben voltak képesek betartani, mégis, a második játékrész első felében a Polgár Alapítvány csapata teljes mértékben uralta a pályán zajló folyamatokat. A piros-fehér fiúk egymás után alakították ki gólhelyzeteiket, míg az ellenfél erejéből csak néhány kósza távoli lövésre futotta.

Az Alapítvány leginkább az Árvai Zsolt - Tóth Ricsi - Budai Dávid - Sarkadi Robi támadótandem agilis, dinamikus, gólratörő játékának köszönhetően került ily jelentős fölénybe.

Ugyanakkor, hiába dolgozott ki számos rendkívül veszélyes helyzetet a Polgár Alapítvány, további gólt mégsem sikerült elérnie. Ennek következtében a mérkőzés vége igencsak izgalmasra sikeredett. A Galgamente - kihasználva két, majd két méteres játékosa testi adottságait - igyekezett az Alapítvány kapujának előterébe ívelgetni a labdát. Az utolsó öt percben szép játékot már nem, kétségbeesett küzdelmet annál inkább láthatott a publikum. A játék ekkor már nagyrészt a Polgár Alapítvány csapatának játékterén folyt, a vendégjátékosok csak elszórtan próbálkoztak egy-egy kontratámadással. A Galgamente erős nyomás alá helyezte az Alapítvány kapuját, ám igazán veszélyes helyzetet így sem sikerült kialakítaniuk a kék mezeseknek.

A csapat

Maradt az 1:0, mely eredmény a mérkőzés összképét, s a kidolgozott helyzetek számát tekintve reálisnak mondható. A Polgár Alapítványos játékosok keményen megdolgoztak a győzelemért, sikerük így teljességgel megérdemelt.

Köszönjük a szervezők szíves vendéglátását!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polgaralapitvany.blog.hu/api/trackback/id/tr841483826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása