2009.04.29.
16:15

Írta: az Alapítvány munkatársai

FELHÍVÁS

a Polgár Alapítvány az Esélyekért tehetségkutató pályázatot hirdet a futball területén kimagaslóan tehetséges 10-14 éves fiúk számára

 
A pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson olyan hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok számára, akik szeretnének a futballal komolyan foglalkozni, de nincs módjuk igénybe venni olyan sportklub vagy sportegyesület szolgáltatásait, amelyek elengedhetetlenül szükségesek tehetségük kibontakoztatásához, a futballkarrier kiépítéséhez.
 
A pályázatra jelentkezők teljesítményét tehetségkutató szakemberek értékelik (májusban illetve szeptemberben). A legtehetségesebb fiatalok meghívást kapnak, illetve felvételt nyernek egy létrehozandó Tehetségmentő Futballakadémiára. A Tehetségmentő Futballakadémia iskolája és kollégiuma 2010/2011-es tanévben 7. és 8. osztályos tanulóknak 15-15 fő férőhelyet biztosít. A jövő évi kezdésig az alapítvány gondoskodik a kiválasztott fiatalok helyben történő tehetséggondozásáról. Akik nem jutnak be az Akadémiára, de a tehetségüket a szakemberek figyelemreméltónak találják, tartaléklistára kerülnek.
 
Pályázaton való részvétel feltételei
10-14 éves életkor,
hátrányos helyzet (a család rossz anyagi körülményei és/vagy elzárt kistelepülési lakóhely)
legalább egy ajánlás, amely tartalmazza a fenti feltételeknek való megfelelést, a kimagasló tehetség feltételezését. Az ajánlást adhatja az iskola testnevelő- vagy más tanára, edző, illetve a fiatal környezetében élő a futballhoz értő személy (például a CKÖ tagja).
 
Az alapítvány a Futballakadémiára bejutók számára ingyenesen biztosítja
kollégiumi ellátást,
általános iskolai/gimnáziumi képzést az egyik Waldorf általános iskolával együttműködési megállapodás keretében, valamint magába foglal számítástechnikai/informatikai képzést és idegen nyelvoktatást,
sporttörténeti képzést,
sportpszichológiai tréninget,
mentális gyakorlatokat,
sportegyesületi tagságot,
edzéseket,
versenyeztetést,
utaztatást,
felszerelést,
rendszeres – mind a szülők, mind a gyerekek számára kielégítő – kapcsolattartást,
minden gyerek mellé mentor kijelölését. A mentort a gyerekek választják ki azok közül az önkéntesek közül, akik az akadémia munkáját segítik.
 
 
A pályázatra jelentkezés menete
 
A jelentkezési lapot ( melyet honlapunkról tölthet le www.polgaralapitvany.hu ) kell kitöltve eljuttatni az info@polgaralapitvany.hu e-mail címre, vagy a 1088 Budapest, Szentkirályi u. 11. 2/23. postacímre.
 
A pályázatról további információ kérhető naponta 14 órától 17 óráig a 06-1-266-1374 telefonszámon Galambos Krisztinától.
 
A pályázatra jelentkezés határideje: 2009. 05. 20.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polgaralapitvany.blog.hu/api/trackback/id/tr661093816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása